0

Eksempler på placering af DKT WAVE2 enhederne i hjemmet


Det kan være svært at vide præcist hvordan du bedst placerer dine WAVE2 WiFi mesh enheder, så de giver den bedste dækning. Derfor har vi udarbejdet denne guide, hvor du kan finde inspiration i forhold til hvordan din bolig ser ud.

Den første enhed skal altid placeres, så den kan kables til din router eller modem. Hvis muligt bør denne enhed placeres tættest på hvor der er mest behov for trafik. De efterfølgende enheder placeres tæt på de steder, hvor du har behov for den bedste trådløse dækning.

En god huskeregel, er at du får det bedst mulige resultat, ved at placere enhederne så hver enhed dækker ca. lige mange kvadratmeter. Som udgangspunkt skal enhederne placeres central, men DKT anbefaler at man prøver sig frem, da hver bolig har mange variabler som kan påvirke signalet.

Undgå samtidig at placere dem for tæt på ydervægge, da du dermed sender en del af signalet ud af huset. Den bedste placering er altid så centralt i din husstand som muligt.

Sørg for at enhederne er placeret, så de stadig kan nå hinandens trådløse signal. Dermed undgår du ”dead spots” i dit netværk.

Mindre lejlighed ca. 70 kvm

Enhederne bør placeres så centralt som muligt, og i dette tilfælde, med to enheder til at dække ca. 70 kvm. Enhederne er placeret, så de overlapper i stuen, samt at der er god dækning i begge værelser. Begge enheder placeres i stuen, med masterenhed tættest på værelset.

Mindre hus på ca. 100 kvm

Enhederne placeres centralt i hvert byggeelement, så de overlapper. De mange vægge, gør dog at man måske skal overveje 3 enheder til at få bedst muligt dækning. Masterenheden er placeret tættest på både soveværelse og stue.

Hus i to plan

Med huset i to plan, er begge enheder placeret centralt. Gulvvarme eller betongulve kan dog give en udfordring, hvis enhederne er WAVE2 Air og ikke er kablet. Vi har placeret masterenheden i stueetagen.

Aflangt hus på omkring 150 kvm

Enhederne er placeret centralt, så de dækker hele huset bedst muligt. Med lange huse, hvor enhederne skal sidde i forlængelse, er det vigtigt at du kabler den midterste som minimum, da du ellers vil opleve nedsat hastighed ved tredje enhed.

Hus i tre plan

Med huset i tre plan, er alle enheder placeret centralt. Gulvvarme eller betongulve kan dog give en udfordring, hvis enhederne er WAVE2 Air, og ikke er kablet. Ligesom med et meget langt hus, skal enheden i stuen være kablet. Masterenheden er derfor placeret i stueetagen.

Placering af DKT WAVE2 Mesh enheder ift. antenner og montage

Det er ikke ligegyldigt hvor man placerer sin DKT WAVE2 Mesh enhed, da der er materialer, som blokerer for den trådløse forbindelse i hjemmet.

Læs mere

NERD ZONE

DKT WAVE2 Support

Fakturering og levering

Danmark

Din ordre

Indkøbsvogn

Du har ingen varer i indkøbsvognen